Borging awareness informatiebeveiliging

Deze presentatie en het bijbehorende verdiepingsmateriaal zijn producten van de werkgroep Borging in de CIP-Domeingroep Awareness. “Borging” duidt hier op het proces van voortdurende inspanning om de organisatie bij de les te krijgen en houden op het gebied van informatiebeveiligingsbewustzijn.

Bekijk hier deze publicatie Achtergrondinformatie

Security Awareness Training “Van veilig voelen naar veilig zijn”. Een interactieve training, met veel voorbeelden uit de praktijk van de cursisten.

Ook IT-ers willen graag weten wat “hacker mindset” is. Met deze training helpt Sogeti IT-professionals en managers bewust te worden van informatiebeveiliging vanuit het standpunt van de aanvaller. We geven een voorzet hoe men met de Pro-active Security Strategy (PaSS), gecombineerd met Secure Software Development (SSD), een op feiten gebaseerd, business enabelend, procatief security proces opzet, waarin iedereen zijn taak heeft. Waarmee het verschil kan worden gemaakt tussen veilig voelen en veilig zijn.

Deze training is gemaakt door Sogeti en is bij het UWV gegeven. De training is geanonimiseerd voor generieke toepassing bij geïnteresseerde bedrijven en wordt ter beschikking gesteld als best practice voor overname of inspiratie.

bekijk hier de publicatie

Verandering is geen kunst – onderzoek

Op de CIP voorjaarsconferentie (22 mei 2014) was voor het eerst ook ruimte voor de zachte kant van de informatiebeveiliging: hoe verander je het gedrag van mensen in de richting die je voor ogen hebt”. De titel doet even vermoeden dat zoiets eenvoudig is, maar dat wordt al snel rechtgezet: ook bij de toepassing van soft skills is een systematische methodische aanpak profijtelijk en zelf noodzakelijk voor een goed resultaat.

bekijk hier de publicatie